Parasieten en Schimmels

Wist je dat… Iedereen in hun leven wel eens in contact komt met parasieten en schimmels?

parasieten en schimmels

De meest voorkomende manieren waarop mensen in contact komen met parasieten en schimmels zijn huisdieren. Huisdieren, zoals katten die muizen vangen en honden die soms nog wel eens een poepje lusten, dragen ze met zich mee. Een andere manier is voeding; zoals het eten van (half) rauw(e) vlees en vis of andere dierproducten. Je ontkomt er eigenlijk niet aan.

Parasieten en schimmels net als virussen en bacteriën invloed hebben op je energie en emoties?

Je bent vast bekend met het gevoel dat sommige mensen een prettigere energie met zich mee dragen dan anderen en dat je daar zelf ook blijer of minder blij van wordt. Misschien ben je je ook bewust van de energie van dieren, planten en kristallen, en herken je dat die energie ook per individu kan verschillen, zelfs in hetzelfde ras/soort, en invloed op jouw energie heeft. Parasieten (dieren en planten) en schimmels (planten) dragen ook hun eigen energie en bewustzijn met zich mee en wisselen deze energie uit met hun omgeving (jouw systeem).

Veel emotionele en mentale lasten die je als “jouw schuld/trauma” ervaart eigenlijk hun oorzaak hebben vanuit, en in stand gehouden worden door, parasieten en schimmels?

Ze hebben een negatieve invloed op jouw systeem omdat ze van nature parasitair zijn, wat betekent dat ze voedingsstoffen en verschillende vormen van energie aan jouw systeem onttrekken. Het is dus niet gek om emoties te voelen als woede (op grensoverschrijdend gedrag en innerlijke strijd), angst (als gevolg van een constante aanval op je welzijn) verdriet (vanwege de innerlijke pijn en hulpeloosheid van deze situatie). Dit kan leiden tot algemene woedeproblemen, identificatie met slachtofferschap en malaise die chronisch invloed heeft op jouw persoonlijkheid en zelfbeeld en gezondheid.

Dit stamt natuurlijk allemaal af vanuit de fysieke strijd die er in je lichaam aan de gang is. Parasieten en schimmels ontnemen belangrijke voedingsstoffen, vitaminen en mineralen. Ook scheiden ze afval uit dat giftig en verzurend is voor ons lichaam. Als laatste blijkt uit onderzoek dat ze zelfs onze hormoonspiegel beïnvloeden. Dit heeft effect op onze eetlust en met name ook wat we uitkiezen om te eten. Bijna eng dit! Fysiek zijn de meest voorkomende klachten vermoeidheid en een gevoeligheid voor virale of bacteriële infecties. Ook ontstaan er daardoor weer veel verschillende vormen van ontstekingen zoals acne.

Wat kun jij doen?

Het is moeilijk om ze zelf waar te nemen in je eigen systeem omdat parasieten en schimmels vaak al jaren hun vaste plekje hebben veroverd. Hierdoor hebben ze dus al een balans gevonden met jouw energie en bewustzijn en zijn ze ‘onderdeel’ geworden van jouw systeem en de manier waarop jij jezelf waarneemt.

Wat je kan doen om schimmels en parasieten te vermijden is een dieet verandering. Stop met het eten van vlees, vis en zuivelproducten. Minderen met het consumeren van deze producten helpt je gezondheid en het milieu enorm, maar maakt je helaas niet minder vatbaar. Daar komt bij dat het voor de meesten van ons ook geen optie is om de beste vrienden van de mens uit de weg te gaan, onze huisdieren.

Naast een halfjaarlijkse schimmel en parasieten kuur kan je ook verse producten gebruiken in je voeding die van nature tegen schimmels en parasieten werken. Zo is oregano een kruid dat antibacterieel in te zetten is, maar ook tegen schimmels en parasieten werkt. Ook heel handig dus bij een verkoudheid, keelontsteking en blaasontsteking! Venkel is daarnaast heel goed voor je darmen en heeft een vergelijkbare uitwerking als oregano.

Wat kan ik voor je betekenen?

Ik kom het regelmatig tegen dat de juiste energetische ondersteuning met behulp van kruiden supplementen een parasieten en/of schimmel probleem verhelpt en daardoor mentaal en emotioneel onverwachts veel vrijheid geeft. Laat je dan ook niet vertellen dat je er niet vanaf kan komen! Fysiek brengt het daarnaast rust in je systeem doordat je een veel betere opname van voedingsstoffen hebt terwijl je geen onnodige wondjes of toxische afvalstoffen meer hoeft te verwerken.

Ik kan je even helemaal door testen. Zo ben je ervan verzekerd dat het emotionele proces waar jij al geweldig werk in hebt verricht niet in stand wordt gehouden door een parasiet of schimmel die maar niet los wil laten. Waar nodig kan ik met behulp van kruidensupplementen je lichaam ondersteunen deze indringer je lichaam uit te werken. Waar nodig nemen we het emotionele en spirituele aspect onder de loep zodat dit proces zich vlekkeloos kan voltrekken.

Parasieten en schimmels zijn overigens niet altijd terug te zien in de bloedtests die je vanuit de reguliere zorg kan ontvangen. Dat komt omdat de bloedsomloop een enorm belangrijk schakelbord is in vrijwel alle lichamelijke homeostatische processen. Zodra je iets in de bloedtests kan terug zien is je lichaam al dermate uit balans dat je snel iets moet veranderen. Het voordeel van zo’n bloedtest is dan wel weer dat je de meest agressieve vormen van schimmels en parasieten al hebt kunnen uitsluiten!

Zou je meer willen lezen over het belang van gezonde darmen? Lees een Hier een uitgebreid artikel. Kijk voor meer informatie over wat ik voor je kan betekenen op Consultatie.