Over Mij

Om echt iets meer over mij te weten te komen zal ik een beetje geschiedenis en levenservaring uit de doeken doen.

LHBTQIA+ zegt iets over mij

Ik identificeer mezelf op dit moment als non-binair op het gender spectrum. Dat betekent dat ik mezelf niet kan identificeren met het man-zijn of vrouw-zijn, zoals maatschappelijk gemiddeld lijkt. Dit neemt niet weg dat ik als man geboren ben en er op het moment heel cis-gender uit zie. Een cis-gender voorkomen helpt enorm om het meeste onbegrip en de bijbehorende haatdragende acties te vermijden. Al helemaal in combinatie met een blanke huid en dat ik met mijn cis-gender voorkomen als man door kan. Van deze vorm van privilege ben ik me helemaal bewust al heb ik ook in andere posities gestaan.

Zelfs met mijn huidige voorkomen is het nog steeds niet overal veilig voor mij. Dit heeft te maken met mijn panseksualiteit en het feit dat ikzelf geen traditionele vorm van relaties beoefen. We grappen er wel eens over in de ‘queer community’ dat we allemaal onderdeel zijn van de Alfabet Maffia. Het is echter nog steeds zo dat de identificatie met LHBTQI+ in vele landen bestraft wordt. Van celstraffen en boetes tot de doodstraf. Wij zijn dus echt nog wereldwijd aan het strijden om in vrijheid bovengronds te mogen leven. Een strijd om met open armen ontvangen te mogen worden en onze rijke diversiteit te mogen delen met de wereld.

Hierdoor heb ik veel aandacht gegeven aan alles wat te maken heeft met seksuele geaardheid, gender identiteit en relaties. Ik heb voor mijn eigen gezondheid en mijn gevoel van vrijheid mijn ogen moeten openen. Deze ‘open mind’ maakt dat ik heel gemakkelijk alles in twijfel trek en dus nogmaals nadenk als ik iets hoor.

Stevig, dus open en kwetsbaar

Heel veel situaties ben ik tegen gekomen in mijn leven waarin ik het macht spelletje tussen mensen heb gevoeld. Gepest worden als kleuter, puber en jong volwassene. Onderwerp zijn van misbruik in relaties door een verschil in leeftijd en levenservaring. Zelfs in werksferen ben ik de (ook seksuele) machtspelletjes tegen gekomen. Ook was ik soms onbedoeld degene die vanuit een machtspositie het spelletje van de andere kant ervoer. Dit maakt dat ik niemand kan veroordelen op het verleden. Zelf ben ik immers ook perfectly imperfect. Wel kan ik gedrag en handelingen onder de loep nemen, zoals ik dat ook bij mijzelf heb gedaan.

Ik heb geleerd om naar de kern te gaan in elke situatie. Steeds kom ik er weer achter dat de oplossing in mij ligt. In elke situatie lag een uitdaging verborgen, een kern van waarheid die mij wees op mijn kracht. Daar waar ik vroeger onzeker, gestresst en verkrampt raakte voel ik nu stevigheid. Die stevigheid brengt rust en ontspanning vanuit mijn essentie. Daardoor heb ik nu de ruimte om open en kwetsbaar mezelf te delen. Tegelijkertijd maakt dit dat er vanuit mijn begrip en compassie een draagvlak ontstaat voor de mensen om mij heen. Door dit draagvlak, ontstaan vanuit mijn eigen heling en bekrachtiging, kan ik anderen helpen een zelfde groeiproces door te maken.

Wat zegt mijn werk over mij?

Nog meer over mij begint misschien door mezelf eens voor te stellen, mijn naam is Jari Fontijn. Van jongs af aan ben ik me bewust van mijn gevoeligheid. Dit is ook de rede dat ik van een jonge leeftijd enorm geïnteresseerd was in spiritualiteit. Vanaf 12 jarige leeftijd ben ik mijn mediamieke en helende vermogens bewust gaan ontwikkelen. Zo heb ik een manier gevonden om mijn hoog sensitiviteit als kracht in te zetten.

Van huis uit ben ik opgegroeid met bio-resonantie. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van een apparaat dat de frequenties in het lichaam meet en vergelijkt met een database. Zo wordt ziekte of balans in het lichaam vastgesteld en kan waar nodig de balans hersteld worden. Mede hierdoor heb ik een grote kennis over de biologische samenstelling en werking van het lichaam.

In 2014 ben ik Shyam, mijn praktijk, gestart. Daarvoor heb ik in datzelfde jaar een opleiding tot Healing Arts Therapeut afgerond. Daarnaast geef ik ook advies over voeding en een gezonde levensstijl. Dit combineer ik met het uittesten van kruiden, vitamine en mineraal supplementen die het fysieke lichaam helpen zichzelf te genezen. In 2020 ben ik naast mijn werkzaamheden in mijn praktijk ook actief geweest als consulent bij Art of Mediums.

Maud Fernhout Photography www.maudfernhout.com

Mijn Visie

Ik heb jarenlange ervaring opgedaan met verschillende healing & reading modaliteiten en coaching technieken. Toch kan ik met vol vertrouwen zeggen dat ik het meeste hierover heb geleerd op mezelf. Door zelf te voelen en onderzoeken, door zelf na te denken en geïnspireerd te raken. Dat was en is tot op heden voor mij het meest bekrachtigend geweest.

Daardoor geloof ik in de kracht van ieders individuele pad. Mijn pad is voor een ander niet het beste en al zeker niet de enige. Ik zie het als mijn taak om jou te ondersteunen op jouw pad. Op deze manier wordt jij echt bekrachtigd en kan je stappen zetten waar je iets aan hebt. Het is dus aan mij om me te laten leiden door jou. Daar trek ik al mij kennis en ervaring voor uit de kast! Je zal dus geregeld ook over mij horen wat mijn ervaringen zijn. Niet om een op een over te nemen, maar om je te laten inspireren in hoe breed de mogelijkheden zijn.

Ik nodig je van harte uit om een keer langs te komen in mijn praktijk. Heb je nog vragen of zou je het fijn vinden om eerst even kennis te maken? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Ik hoor graag van je!