Meditatie Video’s – Heling

Er zijn een aantal onderwerpen die mij zo dicht bij mijn hart liggen dat ik de oefeningen die ik er zelf mee heb gedaan graag wil delen met jou via deze meditatie video’s. Ik hoop dat het jou kan helen en helpen weer een stapje dichter bij jezelf te komen.

Onvoorwaardelijke ouderlijke liefde

Ik weet niet hoe vaak ik het hoor: “Mijn ouders waren emotioneel niet helemaal aanwezig tijdens mijn opvoeding.” “Ik heb vroeger alles gekregen wat ik een ouder je kan geven, maar ik heb niet de liefde ontvangen die ik nodig had.” “Mijn ouders hebben me vroeger nooit begrepen en dat doen ze eigenlijk nog steeds niet.”

Het komt vaak voor dat een ouder niet alle tools mee heeft gekregen om een kind als jou op te voeden. Dat is ook niet heel gek aangezien iedereen uniek is, en we in deze tijdsgeest veel focus hebben liggen op de mentale ontwikkeling en het bevredigen van onze fysieke basis behoeften. Dat zorgt ervoor dat onze sociaal emotionele ontwikkeling en onze creatieve vrijheid in vele gevallen minder aandacht krijgen. Hierdoor is het voor veel mensen een ontdekkingsreis om erachter te komen hoe we een zuivere en liefdevolle verbinding aan kunnen gaan met onszelf en anderen, we hebben deze ervaring ten slotte niet tot in de diepte kunnen ervaren tijdens onze opvoeding.

Tijdens de volgende meditatie ga je de verbinding van onvoorwaardelijke liefde ervaren met je ouders. Daarmee heel je jezelf niet alleen door een leegte en gemis op te vullen, maar heb je ook een referentie punt van hoe je zelf deze verbinding ook met je vrienden en familie aan kan gaan.

Belichaming van het Mannelijke en Vrouwelijke in ons allemaal

Voor sommigen komt het als een verrassing en voor anderen is het een vanzelfsprekend gegeven: We dragen allemaal alle uitersten van het mens zijn in onszelf. Jij hebt er vanuit jouw persoonlijkheid weliswaar een unieke expressie van, maar het zit beiden in je.

Tijdens de opvoeding, zoals die tot op heden in de westerse wereld heeft plaats gevonden, worden we al vanaf jonge leeftijd gender rollen toebedeeld. Deze gender rollen zorgen ervoor dat we slechts toegang krijgen tot het gedeelte van onze persoonlijkheid dat in die gender rol past terwijl de rest wordt afgestraft en daardoor in onszelf wordt verdrongen en vergeten. Wanneer je persoonlijkheid in grote mate overeenkomt met deze rollen die ons toebedeeld worden ontstaat er weinig conflict en is het heel gemakkelijk om je leven vanuit deze rol te leven. Als echter je persoonlijkheid in grote mate in conflict komt met de rol die je wordt toebedeeld vind er een innerlijk conflict plaats. Het gevolg hiervan is vaak een afwijzing van het Ik dat kan leiden tot depressie, een algemeen gevoel van minderwaardigheid en zelfs suïcidale gedachten en acties.

Met de onderstaande meditatie ga jij jezelf uitdagen om beide extremen in jezelf te belichamen. Stap voor stap laat je op die manier je (zelf)oordeel los en omarm je de delen van je wezen die je tot nog toe verdrongen had. Zo ontwikkel je jezelf weer tot de volledige persoonlijkheid die je oorspronkelijk met je meedraagt.

Body Dysmorphia & zelfvertrouwen

Het is iets dat niet heel veel besproken wordt helaas. Dat neemt echter niet weg dat er voldoende mensen zijn die worstelen met een vertekend zelfbeeld en de bijbehorende problemen met zelfvertrouwen. Ik heb zelf ook jaren in deze strijd met mezelf gezeten voor ik mijn weg ermee heb kunnen vinden.

Tijdens deze video deel ik mijn ervaringen en groei op het gebied van dit onderwerp. Ook neem ik jou mee in een meditatie waarbij je een stap je verder kan zetten in jouw helingsproces.