Consult

Tijdens een consult hebben we ongeveer 1,5 uur de tijd om te werken. Daarnaast reken ik nog een extra half uur in zodat we aan het begin en einde de ruimte hebben om rustig een praatje te doen. Bij binnenkomst gebruiken we die tijd ook om het doel van de dag te stellen. Waar zit je? Wat voel je? Wat heb je nodig? Ik help je dit doel helder te krijgen en doe een voorstel over wat we daarvan vandaag kunnen behandelen. Om jou een beeld te geven van de verschillende manieren waarop ik te werk ga, geef ik hieronder 3 voorbeelden.

consult

Het Gezondheid Consult

Aan het begin van een gezondheid consult stellen we als eerste vast wat je hulpvraag is. Aan de hand daarvan ga ik een algemene test afnemen. Met die algemene test krijg ik een compleet beeld van jouw situatie. Zo krijg ik inzicht op jouw fysieke, mentaal-emotionele en spirituele gezondheid en waar deze uit balans is. Daarna ga ik met kruidensupplementen, coaching technieken en healing aan de slag om jouw balans te herstellen.

 • Kruidensupplementen: Na de algemene test ga ik na welke kruidensupplementen jouw lichaam nodig heeft om de fysieke balans te herstellen. In vele gevallen adviseer ik een combinatie van dieet veranderingen en supplementen om je lichaam te helpen zichzelf te helen.
 • Coaching: Ik geef tijdens het consult achtergrond informatie over de fysieke, mentaal-emotionele en spirituele oorsprong van je probleem. Ook gebruik ik oefeningen om je te helpen de emotionele en mentale shift te maken terug naar je natuurlijke balans.
 • Healing: Energie en multidimensionaliteit hebben beiden een grote invloed op een helingsproces. Tijdens een energie healing werk ik met jou via je energieveld. Om je meer bewustzijn te geven op wat er gebeurd is geef ik soms ook affirmaties aan je mee. Die affirmaties belichamen de essentie van waar ik aan gewerkt heb bij jou.

Het Coaching Consult

Aan het begin van een coaching consult stellen we als eerste vast wat je hulpvraag is. Aan de hand daarvan ga ik een plan van aanpak opstellen. Hierbij geef ik je een beeld van de manieren waarop we te werk kunnen gaan en wat mijn aanbeveling is. Voor sommige hulpvragen is het nodig om meer achtergrond informatie te geven. Voor anderen is het handiger om gelijk een systeem opstelling te doen of te beginnen met een bodyscan. Maar in alle gevallen is het belangrijk dat jij een beter inzicht en overzicht krijgt over je situatie. Met dat inzicht en overzicht kunnen we een richting bepalen voor het doel dat jij wilt bereiken. Soms geef ik een (schrijf) opdracht mee naar huis. Zo kan jij al aan de slag en hebben we materiaal om een volgend consult op voort te borduren.

 • Systeem Opstellingen: Deze staan ook bekend onder de naam familie opstellingen omdat ze vaak ter verheldering van een gezins- of familie situatie worden ingezet. Met deze oefening ga je fysiek alle onderdelen van jouw systeem opstellen. Jouw systeem kan voor jouw gezin staan, maar ook voor jouw werk-vrije-tijd balans of zelfs de werkzaamheden in jouw functie in je werk. Zo krijg je inzicht in de onderlinge verhoudingen en in het systeem, waar jij meer of minder aandacht aan mag gaan geven of waar je ruimte mag gaan vrijmaken voor iets nieuws.
  Systeem opstellingen zijn uitzonderlijk goed om een ‘helicopter view’ te krijgen. Zo kan je alle aspecten van de situatie in kaart brengen en dus ook waar nodig de juiste handelingen treffen.
 • Bodyscan: Dit is een meditatie techniek waarbij je de ruimte krijgt om echt tot rust te komen en tegelijkertijd prikkelverwerking te doen. De basis oefening zit hem in een focus op je ademhaling en daarna met je gedachten je lichaam af te gaan. Hierbij kan je (emotionele) spanning tegen komen en die de ruimte geven om er te laten zijn. Deze spanning verdwijnt op den duur en brengt je lichaam steeds verder in ontspanning.
  Dit bij uitstek een goede techniek bij stress gerelateerde klachten. Het kan een hele goede oefening zijn tijdens heftige emotionele periodes, nijging tot piekeren en slapeloosheid of een hoge werkdruk.
 • Coachingsgesprek: Dit is ook een belangrijk onderdeel van een coaching consult. Door de juiste vragen te stellen echt te luisteren en ook mijn ervaring met bepaalde situaties te delen help ik jou inzicht krijgen in jezelf en jouw situatie. Als je met 2 paar hersenen met de neus dezelfde kant op staan kom je meestal een heel eind verder. Vaak is het zo dat ik je een bepaalde oefening mee geef om thuis mee aan de slag te gaan. Deze oefening is ervoor om jou in beweging te zetten en al actief verandering te brengen in je situatie.

Het Spiritueel Consult

Tijdens een spiritueel consult ga ik aan de slag om de balans in je systeem te herstellen. Dat betekent dat ik op de verschillende lagen van jouw systeem zowel individueel als holistisch de genezing in gang zet. Iedereen heeft een eigen ingang nodig voor genezing en groei. Soms begint dat mentaal (teaching), soms energetisch (healing) en soms spiritueel (reading). Meestal eindigt het op een combinatie van meerdere componenten.

 • Healing: Voor ik begin aan een healing test ik je hele systeem door. Zo kijk ik naar de lichamelijke, mentaal/emotionele en energetische balans. Dit geeft mij een goed idee waar ik met je aan kan werken. Hierbij is er ook ruimte om zelf een doelstelling aan te geven, heel belangrijk zelfs! Vervolgens ga ik overal waar je het nodig hebt de balans herstellen in jouw systeem.
 • Teaching: Wil je meer leren over hoe healing of energie werkt? Of juist over hoe relaties tussen mensen invloed hebben op je leven? Misschien wil je wel leren hoe je tarot kaarten kan leggen of leren pendelen. Met deze vragen ga ik je uitleg geven over de achterliggende principes, vaak vanuit verhalen uit mijn eigen leven. Maar ik zal ook vragen aan jou gaan stellen om jouw verhaal duidelijk te krijgen. Vaak is het namelijk zo dat je al bepaalde ervaringen hebt gehad waarin je hebt gevoeld hoe dingen in elkaar kunnen steken. Soms gaan we gelijk zelf oefenen zodat je ervaring op kan doen, en meestal geef ik je wat huiswerk mee zodat je zelf verder kan werken en groeien.
 • Reading: Een reading kan op verschillende manieren, ik weet vaak al heel veel te vertellen over jou en je vraag puur door naar je stemgeluid te luisteren. Als extra tool zet ik ook tarot kaarten in of een pendel. Het kan om hele simpele en verhelderende vragen gaan die zich nu in je leven afspelen. Maar het kan ook over de toekomst gaan of je verleden. In alle instanties is het echter zo dat het om informatie gaat die nu voor jou nodig is. Dat is niet altijd hetzelfde als informatie die je graag wilt hebben. Het verschil zit hem erin dat je bij noodzakelijke informatie de bijbehorende levensles kan leren. De informatie die je wil hebben kan daar soms (maar echt niet altijd!) haaks op staan.

En nu?

Nu moet je vooral niet te veel willen plannen. Houd het simpel. Wij gaan samen stap voor stap alles oplossen waar jij mee komt. Dat wat vandaag speelt lossen we vandaag op. Je hoeft dus niet te weten ‘wat voor soort consult’ je moet kiezen, of wat er wel en niet kan. Ik vind het vooral belangrijk dat wat we doen voor een permanente oplossing zorgt. Ook vind ik het belangrijk dat elk consult goed wordt afgerond zodat je voldaan en veilig de komende tijd weer verder kan.

Als we meerdere consulten nodig gaan hebben om alles te doen waar jij behoefte aan hebt is er ook nog de mogelijkheid van een (jaar) traject. In zo’n traject kan ik je voor langere tijd en met regelmaat ondersteunen. Doordat we elkaar beter leren kennen en iedere keer een laagje dieper gaan komen we sneller bij de kern. Wil jij echt grote levensveranderingen in gang zetten dan is een traject de oplossing voor jou!

Een consult voor 1 persoon is een investering van €90,-. Kom je samen met een partner en/of kind en ga ik met meerdere mensen aan de slag dan kan het consult iets langer duren. In dit geval vraag ik €135,- voor een ‘groepsconsult’. Een uitzondering op deze regel van een groepsconsult zit hem in een moeder met pasgeboren kindje (tot 9 maanden). Dit valt voor mij dan nog onder een consult voor 1 persoon.