Bemer Therapie

Bemer Therapie
Hoe werkt Bemer Therapie?

Bemer Therapie wordt mogelijk gemaakt door de BEMER. Dit is een apparaat dat met een EMPF (ElectroMagnetisch Pulserend Veld/Field) de spieren in je haarvaten aanzet tot pompen. Door deze pompfunctie in je haarvaten systeem ontstaat er een veel betere doorstroming rond de cellen zelf. Tegelijkertijd ontlast je zo je hart als primaire pomp voor je bloedcirculatie. Het gevolg is dat er aan de ene kant in je kleine haarvaten een snellere toevoer is van voedingsstoffen en zuurstof. Aan de andere kant is er een betere afvoer van de afvalstoffen die voor verzuring en ziekte zorgen. Benieuwd hoe dat proces er in de haarvaten uit ziet? Kijk hieronder naar de bloeddoorstroming in de kleine haarvaten van een persoon in 3 stadia. Nr. 1 voor Bemer behandeling, nr. 2 tijdens de eerste 2 minuten van de behandeling en nr. 3 na de behandeling met Bemer.

Waarom is de BEMER therapie zo belangrijk?

Tegenwoordig is het zo dat 80% van alles ziektes ontstaat uit een vorm van fysieke of emotionele stress die zorgt voor verkramping, verminderde doorbloeding en dus voor verzuring. Daardoor kan je lichaam de eigen balans niet meer handhaven of herstellen, met als gevolg ziekte. De bloedbanen in je lichaam zijn namelijk de universele buffer voor balans tussen voeding en afvalstoffen van je cellen. Denk hierbij aan:

  • Zuurstof (O2) en Koolstofdioxide (CO2)
  • Hormonen en Neurotransmitters
  • Vitaminen en Mineralen
  • Zware metalen en Gifstoffen
  • Cel afval en verbrandingsafval
  • Ph waarde

Door een verminderde bloeddoorstroming komen en gaan deze stoffen niet zoals het ideaal gezien zou moeten. Je lichaam kan ze gewoonweg niet snel genoeg vervoeren en dan gebeurt er in feite hetzelfde als wat er in een file gebeurt, namelijk opstoppen met als gevolg nog meer vervuiling en stress.

Wat kan BEMER therapie voor jou doen?

De BEMER therapie ondersteunt jouw lichaam zichzelf weer in balans te brengen en te genezen. Dit doet het door de bloeddoorstroming in de kleinste haarvaten weer te laten vloeien. Drie grote doelen waar BEMER voor werkt zijn:

  • Behandeling: Behandeling bij ziekte, ondersteuning van de immuunrespons, activering van het zelf herstellend vermogen door stimulatie van de microcirculatie.
  • Profylaxe: Positief effect op het algemene welzijn, de gezondheid en het slaapritme. Samen leidt dit tot een verhoogde levenskwaliteit.
  • Betere (sport) prestaties: Ondersteuning van de stofwisseling zorgt voor betere prestaties, een sneller reactievermogen, een lager risico op sportblessures en een sneller herstel. Dit geldt overigens ook voor je hersenen en dus je denkkracht.
De BEMER therapie uitproberen?

Uit tests is gebleken dat twee maal per dag 8 minuten aan de BEMER frequentie zitten voldoende is om binnen 6-8 weken resultaat te zien. Uit eigen ervaring en door de tests van collega’s is ook duidelijk geworden dat 2 a 3 therapie sessies (van maximaal 20 minuten per keer) per week ook hele goede resultaten bewerkstelligen.

De eerste sessie kan je bij mij gratis komen uitproberen. Hierbij geef ik je uitleg over wat het systeem precies doet en wat je kan verwachten. Daarna betaal je slechts €1 per minuut. De BEMER therapie sessie begint pas te tellen op het moment dat het apparaat aan staat en meestal ben je tussen de 8 en 20 minuten klaar. 

Tijdens een sessie krijg je altijd een behandeling voor je hele lichaam van 8 minuten. Mocht een specifiek aandachtspunt (zoals een blessure of ziektebeeld) belangrijk zijn dan kan dat tegelijkertijd behandeld worden met de lichaamsbehandeling. Dit duurt tussen de 8 en 20 minuten. Als er meerdere aandachtspunten zijn kan de sessie langer duren. Meestal zit je dus maar 8 minuten aan het apparaat en over het algemeen nooit langer dan 20 minuten.

Bemer therapie is ook heel goed te combineren met andere werkvormen in mijn praktijk. Informeer bij mij als je een sessie zou willen boeken met een aansluitende Bemer therapie.

Klik hier om doorverwezen te worden naar de Bemer website.