YIN-YANG SCORPIO

Soms wordt ik wakker met een lucide droom (1) waarin het voelt alsof ik intuïtief een nieuwe energie(-stroom) heb eigen gemaakt. Door wat er gebeurd in mijn droom wordt er een deel van mij wakker, dat ik nog niet herken in mijn dagbewustzijn, wat mij leert hoe ik met bepaalde situaties, energieën of intenties kan omgaan. In vele gevallen lijkt mijn les niet altijd direct toepasbaar of direct gerelateerd, zoals bijvoorbeeld een droom waar ik in leerde vliegen. Heb je niks aan zou je zeggen, maar ik heb altijd hoogtevrees gehad en sinds die droom is dat voor een groot gedeelte afgenomen.

Afgelopen nacht droomde ik echter iets anders. Toen ik wakker werd realiseerde ik me dat ik even het bewustzijn van iemand anders deelde. Het was een mensachtig wezen dat in zijn energie een sterke invloed van de schorpioen aanwezig had. In mijn droom voelde ik zijn natuurlijke flow, de manier waarop hij denkt en zijn leven leidt. Hoe hij zijn gif inbrengt om vervolgens de energie van zijn slachtoffer op te kunnen nemen. Net voor mijn droom eindigde echter nam mijn bewustzijn de overhand toen een van zijn slachtoffers zich omdraaide en zei: “Nee, dit wil ik niet.” Intuïtief zette ik de droom stop en riep ik hem daarmee tot een halt. Hij trok zijn giftige staart terug en zette een stap terug waarnaar ik wakker werd (met knallende koppijn (2) kan ik je zeggen).

Nu kan ik dit soort dromen niet met rust laten, dus ik ga dan altijd even terug in meditatie. Meestal zijn deze bewustzijnsvormen waar ik op andere lagen contact mee maak voor mij namelijk een teken dat ik een deel van mijzelf mag zien en weer bewust mag maken. In mijn contact met hem eigen ik weer dat deel toe wat van mij is en wordt hij een met mijn energie en mijn lichaam.

Ik wordt me bewust van de energie van yin-yang en het diepe begrip dat dit wezen van deze energie heeft. Hij gebruikt het om zijn slachtoffers te bedwelmen en te verzwakken en tegelijkertijd de levensenergie uit hun lichaam te onttrekken. Los van het feit dat ik deze beweging in mijn energie van hem kan voelen en dus snap hoe hij dit doet, voel ik ook wat het met mijn bewustzijn doet. Zijn diepe begrip resoneert met mijn eigen begrip van yin-yang energie.

Ik wordt met bewust van het feit dat ik me soms voel als het punt van yin in het yang-veld en het punt van yang in het yin-veld. Ik voel nu de “Waar”-heid (3) van het begrip dat duister, yin, ons eigen licht, yang, zichtbaar maakt en versterkt, net zoals een positieve levensfase, yang, onze eigen schaduwen, yin, vergroot om ze zo te kunnen transformeren in een stevigere basis.

Ook voel ik dat het spectrum van yin naar yang groot is. We zijn een combinatie van frequenties (4) die zich op het spectrum van lichtheid (yang) en zwaarte (yin) bevinden. Ik voel dat ieder mens een andere combinatie van yin-yang nodig heeft op elk moment van zijn leven, maar ook in bepaalde grotere levensfasen.

Ik wordt me bewust van hoe dit een groepsenergie (5) beïnvloed alsof er allemaal kleinere yin-yang diagrammen zijn die een groter geheel steunen. Niet alles en iedereen hoeft hetzelfde te zijn. We worden zelfs gedwongen door onze eigen natuur (de balans tussen yin en yang) om van het ene uiterste in het andere door te vloeien om zo onze eigen balans te houden en steeds te versterken door te groeien. Maar dit zelfde overvloeien doen we ook om een groepsbalans tot stand te laten komen.

Als ik terug kijk in mijn leven zie ik dat ik vaak zo vloeibaar was in mijn yin-yang (6) dat ik daarmee gemakkelijk bepaalde groepen kon faciliteren. Ik denk terug aan mijn gezin of mijn familie, maar ook een cursusgroep waar ik aan deel nam of eentje die ik zelf leidde. Vroeger kon ik echter de extremiteiten van de energieën die mijn omgeving nodig had niet dragen waardoor het me veel energie kostte, ook had ik enorm veel moeite om weer terug te bouncen naar mijn eigen balans. Dat was hoogstwaarschijnlijk ook zo omdat ik van de ene groepsenergie gelijk in een andere groepsenergie stapte.

Ik begrijp nu mijn behoefte aan ruimte en tijd voor mezelf zonder andere wezens om mij heen. Dit heb ik nodig om terug te komen in mijn eigen balans en de extremen die ik ervaar te verwerken. Tijdens dit proces van verwerken, verstevig ik mijn eigen gronding en mijn eigen balans, om zo in de toekomst gemakkelijker met al deze extremen om te kunnen gaan. Uiteindelijk, hoe steviger deze extremen in mij verankerd zijn, hoe steviger ik in mijzelf kan staan in elke situatie. Zo hoef ik mezelf niet meer te verliezen in de nood van een ander. Ik hoef niet meer te kiezen tussen zelfbehoud en altruïsme. Steeds meer kan ik gewoon mijn hart volgen dat samen gaat met de stroom van mijn omgeving en die van het universum zelf.

Dankjewel schorpioen, je was weer een waardevolle leraar op mijn pad. Zo wordt het mij voor de zoveelste keer duidelijk dat alle kennis in de wereld slechts dat is, kennis. Het ligt aan jezelf hoe je het gebruikt, met welke intentie jij jezelf manifesteert.

 

Woordenlijst en uitleg
  1. Lucide dromen: Lucide dromen zijn dromen waarin je jezelf op een bepaald niveau bewust wordt van het feit dat je in een droom aanwezig bent. Hierdoor kan je invloed uitoefenen op je dromen. Dit is in velen gevallen te trainen, maar kan ook spontaan voorkomen.
  2. Knallende koppijn: Ik heb er niet meer heel vaak last van, maar op het moment dat er een grote hoeveelheid informatie voor mij klaar staat om te downloaden uit dit zich soms in hoofdpijn. Dit is meestal zo om mij zo even duidelijk te maken dat ik rust moet nemen om alles even te verwerken en in me op te nemen. De hoofdpijn verdwijnt in vele gevallen als sneeuw voor de zon op het moment dat dit proces is afgerond.
  3. Waar-heid: Ik haat het als mensen zo schrijven dat ze alle woorden in twee hakken. Voor mij betekent waarheid echter zoiets als niet liegen, terwijl “Waar” voor voor mij voelt als een levensles, een korte sneak-peak in de werking van het universum, de ware aard van het verhaal.
  4. Combinatie van frequenties: Op fysiek niveau heeft elke molecuul in je lichaam een andere trilling (frequentie), maar zo heeft ook elke emotie en gedachte een andere trilling (vaak wordt dit ervaren als zwaar, een lage trilling, of licht, een hoge trilling, of iets anders daar tussen in of een combinatie van)
  5. Groepsenergie: Denk aan het gevoel dat de ruimte je geeft als je een verjaardag binnen loopt en voel het verschil met de ruimte die je bijvoorbeeld op kantoor ervaart of in je eigen slaapkamer. Dat gevoel is een vorm van waarnemen wat de energetische balans en uitwisseling is tussen alle verschillende individuen die zich in de ruimte bevinden en hoe jij je tot deze balans verhoudt.
  6. Vloeibaarheid in yin-yang: Ik heb het altijd makkelijk gevonden om van energie te wisselen en om te gaan. Zo ervoer ik bij sommige mensen dat ik ineens assertiever en meer aanwezig was op de voorgrond terwijl ik in gezelschap vaak een plaats op de achtergrond in nam waarbij ik mijn rust bewaarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.