TAROT

Vaak heb ik het zelf niet door. Dat Tarot voor sommige mensen een hele grote stap in vertrouwen en spiritualiteit kan zijn. Voor mij is het namelijk een enorme verrijking van mijn bewustwordingsproces omdat het precies dat voor mij spiegelt wat ik nodig heb. Intuïtief voel ik aan dat het geen vorm van spiritualiteit is die door velen met open armen ontvangen wordt omdat het vanuit veel religieuze stromingen onder de noemer van voodoo of zwarte magie wordt geplaatst. Vanuit dat oogpunt wil ik wat licht laten vallen op wat het Tarot voor mij betekent.

 

Voorspelling

Tarot is een van de vele vormen van “divination” die al vele jaren bestaat en zich in onze huidige tijd blijft ontwikkelen. Maar wat houdt dat nu precies in? Divination is een Engels woord wat letterlijk waarzeggerij of voorspelling betekent. Nu lijkt het alsof die voorspelling doorgegeven wordt door een hogere macht. Dat mysterie heeft veel mensen lange tijd geboeid en angst aangejaagd want als je bij iemand terecht komt die goed is in wat hij/zij doet, dan klopt het ook nog echt ook!

Wat er eigenlijk gebeurt is dat ik mij afstem op jou en jouw energetisch veld en samen met een medium, in dit geval de Tarot kaarten, bepaalde delen van de informatie die in jouw energetisch veld beschikbaar is zichtbaar maak. Hierbij schets ik een situatie waarin jij je bevindt waarbij het vaak voorkomt dat je alles kan herkennen maar voornamelijk even vergeten was dat het allemaal zo simpel was. Het Tarot geeft dus weer focus aan jou en de kant die je op wilt in je leven!

 

Een legging als Healing en Transformatie

Waar mijn Tarot leggingen altijd mee te maken hebben zijn enerzijds verheldering (een samenvatting van wat er zich op dit moment in je leven speelt en waar jij je naartoe beweegt) en anderzijds wat jouw blokkades en uitdagingen zijn.

Behalve het geven van duidelijkheid en inzicht door de informatie die ik van hen voor jou vertaal, stellen deze kaarten ook ervaringsvelden ter beschikking die jou kunnen helpen jouw blokkades te transformeren. Zo kan het zijn dat er onbewust een bepaalde kaart tussen zit die jou raakt en jou gelijk in dat moment al helpt helen en groeien in het proces waar jij verheldering in zocht.

Voor mij heeft het Tarot dus een vorm van bewustzijn waar ik mee samen werk. Dit bewustzijn geeft heling die gelijk dat in gang zet waar jij hulp bij mag gebruiken. Daarbij ga ik ook altijd het gesprek aan gaan met jou en krijg je naast een Tarot legging dus ook een stukje healing, coaching en daadkrachtige tools mee naar huis. Dat is voor mijn gevoel ook bij het Tarot mijn taak, veiligheid en begrip creëren in jezelf. Het is een instrument voor bewustwording van dat aan de oppervlakte is maar wat nog extra aandacht en helderheid vraagt.