Bemer Therapie

De beste work-out voor je bloedvaten.

Bemer therapie is een training voor je lichaam zonder dat je ervoor hoeft op te staan of te bewegen. Het is voor mij de perfecte aanvulling op een druk leven waarbij je soms geen tijd of energie hebt om je lichaam de beweging te geven die het nodig heeft.

Bemer therapie is een fysieke vorm van therapie die het emotionele en mentale werk in mijn praktijk perfect aanvult. Ik heb in mijn ervaring gemerkt dat ieder lichaam en zelfs ieder proces anders is, gelukkig zijn er verschillende manieren om jezelf te helpen. Voor mij is Bemer de fysieke component van mijn proces die mijn lichaam, en vanuit mijn lichaam ook de rest van mijn wezen, ondersteunt om meer toegang te krijgen tot mijn totale potentieel als mens.

Wat doet Bemer in een notendop? Het geeft meer energie en helpt het lichaam zichzelf te helen, puur en alleen door tweemaal daags met 1 druk op de knop 8 minuten te relaxen. Weg met pijnlijke spieren na het sporten en hallo zeg ik tegen het voorkomen blessures. Bezig met een detox kuur? Bemer helpt om de afvalstoffen vanuit de omgeving van je cellen naar het bloed te transporteren zodat je lichaam het kan verwijderen. Moeite met de luchtwegen? Bemer helpt met de zuurstof uitwisseling in de longen en de cellen. Bemer is bij uitstek een perfecte kandidaat voor zowel het genezen van ziekte als het verbeteren van levenskwaliteit zowel voor (chronisch) zieken, ouderen met lichamelijke klachten, jongeren met lichamelijke of mentale klachten, sporters en mensen met burn-out klachten.

Maar hoewel Bemer sterk is in genezen is hij nog veel sterker in voorkomen! Al benieuwd? Lees dan hieronder verder of ga naar: jarifontijn.bemergroup.com/nl

Hoe werkt BEMER?

BEMER is een apparaat dat met een EMPF (ElectroMagnetisch Pulserend Veld/Field) de spieren in je haarvaten aanzet tot pompen. Door deze pompfunctie in je haarvaten systeem ontstaat er een veel betere doorstroming rond de cellen zelf en wordt tegelijkertijd je hart ontlast als primaire bloedpomp. Dit betekent dat er in je kleine haarvaten een snellere toevoer is van voedingsstoffen en zuurstof en dus ook een snellere afvoer van de afvalstoffen die voor verzuring en ziekte zorgen. Benieuwd hoe dat proces er in de haarvaten uit ziet? Kijk hieronder naar de bloeddoorstroming in de kleine haarvaten van een persoon in 3 stadia. Nr. 1 voor Bemer behandeling, nr. 2 tijdens de eerste 2 minuten van de behandeling en nr. 3 na de behandeling met Bemer.

Waarom is de BEMER therapie zo belangrijk?

Tegenwoordig is het zo dat 80% van alles ziektes ontstaat uit een vorm van fysieke of emotionele stress die zorgt voor verkramping, verminderde doorbloeding en dus voor verzuring. Daardoor kan je lichaam de eigen balans niet meer handhaven of herstellen, met als gevolg ziekte. De bloedbanen in je lichaam zijn namelijk de universele buffer voor balans tussen voeding en afvalstoffen van je cellen. Denk hierbij aan:

 • Zuurstof (O2) en Koolstofdioxide (CO2)
 • Hormonen en Neurotransmitters
 • Vitaminen en Mineralen
 • Zware metalen en Gifstoffen
 • Cel afval en verbrandingsafval
 • Ph waarde

Door een verminderde bloeddoorstroming komen en gaan deze stoffen niet zoals het ideaal gezien zou moeten. Je lichaam kan ze gewoonweg niet snel genoeg vervoeren en dan gebeurt er in feite hetzelfde als wat er in een file gebeurt, namelijk opstoppen met als gevolg nog meer vervuiling en stress.

Wat kan de BEMER therapie voor jou doen?

De BEMER therapie ondersteunt jouw lichaam zichzelf weer in balans te brengen en te genezen. Dit doet het door de bloeddoorstroming in de kleinste haarvaten weer te laten vloeien. Drie grote doelen waar BEMER voor werkt zijn:

 • Behandeling: Behandeling bij ziekte, ondersteuning van de immuunrespons, activering van het zelf herstellend vermogen door stimulatie van de microcirculatie.
 • Profylaxe: Positief effect op het algemene welzijn, de gezondheid en het slaapritme. Samen leidt dit tot een verhoogde levenskwaliteit.
 • Betere prestaties: Ondersteuning van de stofwisseling zorgt voor betere prestaties, een sneller reactievermogen, een lager risico op sportblessures en een sneller herstel. Dit geldt overigens ook voor je hersenen en dus je denkkracht.

Lees meer over deze doelgroepen bij: https://jarifontijn.bemergroup.com/nl/toepassingsgebieden

De BEMER therapie uitproberen?

Uit tests is gebleken dat twee maal per dag 8 minuten aan de BEMER frequentie zitten voldoende is om binnen 6-8 weken resultaat te zien. Uit eigen ervaring en door de tests van collega’s is ook duidelijk geworden dat 2 a 3 therapie sessies (van maximaal 20 minuten per keer) per week ook hele goede resultaten bewerkstelligen.

De eerste sessie kan je bij mij gratis komen uitproberen. Hierbij geef ik je uitleg over wat het systeem precies doet en wat je kan verwachten. De BEMER therapie sessie begint pas te tellen op het moment dat het apparaat aan staat. Enige volgende sessies komen dan uit op:

 • Jouw eerste sessie is helemaal gratis en vrijblijvend!
 • €5 voor 8 minuten.
 • €10 voor 8 tot 20 minuten.
 • €15 voor 20+ minuten.

Tijdens een sessie krijg je altijd een behandeling voor je hele lichaam van 8 minuten. Mocht een specifiek aandachtspunt (zoals een blessure of ziektebeeld) belangrijk zijn dan kan dat tegelijkertijd behandeld worden met de lichaamsbehandeling. Dit duurt tussen de 8 en 20 minuten. Als er meerdere aandachtspunten zijn kan de sessie langer duren. Meestal zit je dus maar 8 minuten aan het apparaat en over het algemeen nooit langer dan 20 minuten.

Bemer therapie is ook heel goed te combineren met andere werkvormen in mijn praktijk. Informeer bij mij als je een sessie zou willen boeken met een aansluitende Bemer therapie.